KAŞ ALIMI
Yüz görünümünün doğal veya gösterişli oluşunu kaşın şekli belirler. doğal ve çarpıcı bir görünüm için kaş alımı farklı dizayn ile yapılır. Kaş alma yöntemlerinden bir tanesi de ölçülü kaş alımı yöntemidir. Profesyonel kaş alımının sağlanabilmesi için en çok dikkat edilmesi gereken nokta, kaşı alınacak olan kişinin yüz şeklidir. Çünkü yüz şekline uygun olarak alınmayan kaş, kişinin yüz şeklini bozacak ve yüzünün duruşunu düşürecektir.
Temelde 5 farklı yüz şekli bulunmaktadır.Bunlar uzun yüz, kare yüz, yuvarlak yüz, oval yüz ve elmas yüz şekilleridir. Ancak yine de her bireyin yüz şekli benzersizdir ve her kişiye özel olarak kaş alma tekniği uygulanması gerekmektedir. Uzunlamasına gelen bir yüze sahip olan kişiler ile daha ve yuvarlak bir yüze sahip olan kişiler, farklı şekillerde kaşlara sahip olmalıdır. Yoksa uzun olan yüzün daha uzun, yuvarlak olan yüzün ise daha da basık görünmesine sebep olunur. Örneğin kavisli kaşlar, yüz yapısını uzatan kaş şekilleridir. Dolayısıyla uzun bir yüze sahip olan birine kavisli bir kaş uygulamak, bu kişinin yüzünü daha da uzatacak ve kötü bir görüntü oluşturacaktır. Aynı şekilde düz kaş şekilleri de yüzü daha yuvarlak ve basık gösterdiği için yuvarlak bir yüze sahip olan kişilerin kaşlarının düz olarak şekillendirilmesi, bu kişinin daha yuvarlak ve basık bir yüze sahip olmasına sebep olacaktır. Bu sebeple kişinin kendisine göre en ideal yüz şekline yaklaşabilmesi için kaşı alınacak kişinin yüz şekli yuvarlağa yaklaştıkça kaşın kavisinin artması, yüz şekli uzuna yaklaştıkça ise kaşın kavisinin azalması gerekmektedir.
Kaşa doğru bir şekil verilebilmesi için üç noktaya ihtiyaç vardır. Bu noktalardan biri kaşın başlangıç noktası, biri kaşın bitiş noktası ve bir diğeri ise kaşın kavis noktasıdır. Düz bir çubuk yardımı ile yüzün bir tarafındaki burun kanadından yüzün aynı tarafındaki dış göz ucuna doğru bir hiza belirlenir ve bu hizanın sonu, kaşın bitme noktası olarak işaretlenir. Kaşın başlangıç noktası ise genellikle iki burun kanadının düz bir şekilde yukarı hizalanması ile bulunmaktadır. En zor bulunan nokta ise kaşın kavis noktasıdır. Bu noktanın tespit edilebilmesi için dümdüz karşıya bakılır ve yüzün bir tarafında bulunan burun kanadından göz bebeğinin hizasına doğru bir hiza belirlenir. Bu hizanın kaş ile birleştiği nokta, kaşın kavis çizgisi olarak kabul edilmektedir. Bu üç nokta bir kalem ile birleştirilerek kaşın ana hatları belirlenir, ardından bu hatların dışında kalan kısımlardaki kıllar cımbız yardımı ile temizlenir. En son ise bu hattan dışarı taşma yapan kıllar bir makas yardımı ile kısaltılır. Çizilen çizgilerin temizlenmesi ile profesyonel olarak alınmış bir kaş elde edilebilir.